Het project

Het ultieme wonen

Het ultieme wonen

Hiernaast ziet u een doorsnede van één van de eengezinswoningen. Door de zeer grote variëteit aan woningtypen en grootte is er voor ieder wat wils en is er haast geen woning gelijk binnen het plan. De woningen spelen in op de groeiende behoefte aan flexibel en meervoudig ruimtegebruik.

Alle woningen zijn tegen en over de parkeergarage gebouwd. Dit betekent dat er op de begane grond een beperkt woonoppervlak is, gericht op de straat. Deze ruimte is flexibel te gebruiken en kan worden ingericht als een hoge woonhal die vooral overdag gebruikt kan worden als zit- en eetkamer, maar ook als werkruimte aan huis. De begane grond wordt in veel woningen direct verbonden met een hoger gelegen niveau dat grenst aan het terras op de parkeergarage. Dit niveau varieert van 1,5 meter tot 3 meter boven de straat. Op dit terrasniveau bevindt zich in veel woningen de keuken met een directe toegang naar het terras en de tuin. Elke woning heeft de beschikking over een eigen privé-parkeerplaats in de parkeerkelder of op eigen terrein.

Bijzonder is dat een aantal woningen op het derde niveau (op 4,5 tot 6 meter boven straatniveau) nog een deel van de woonkamer heeft. Dit is een ruimte die zich uitstekend leent om ´s avonds lekker een film te kijken of een boek te lezen, maar deze kamer kan ook heel goed als extra slaapkamer worden ingericht.

Dit is toch het ultieme wonen?!

Situatie

Situatie

Levels bestaat uit drie afzonderlijke gevarieerde woonblokken met een divers aanbod van appartementen en grondgebonden woonhuizen.
De hoofdmoot in het plan wordt gevormd door twee carré-vormige bouwvolumes met in totaal 64 woningen, waarvan 6 appartementen en 54 eengezinswoningen.

De appartementen (beneden-boven woningen) zijn opgenomen in het blok op de hoek van de Chisinaustraat (bouwnummer 18 en 19) en de Laan van Moskou (bouwnummer 42 t/m 49). De appartementen zijn ruim van opzet, varierend in woonoppervlakte van 112 t/m 147m2 en voorzien van minimaal 4 kamers. De meeste appartementen zijn daardoor groot genoeg voor een gezin. In de plint is ruimte gehouden voor een atelier of kantoor aan huis en toekomstige deelfietsen.

De appartementen grenzen met de buitenruimte aan de gemeenschappelijke binnentuin en hebben prachtig uitzicht over onder andere de Oude Vleutenseweg en groene ruimte met aangrenzend het Amsterdam-Rijnkanaal.

Lees hieronder verder over de eengezinswoningen in het plan!

Hoogwaardige architectuur

Hoogwaardige architectuur

Leische Rijn Centrum-Oost vormt het jongste planonderdeel van het kort geleden opgestarte Leidsche Rijn Centrum. De architectenbureaus FARO, Hilberinkbosch en op ten Noort Blijdestein hebben het plan voor Levels ontworpen. Alle drie gerespecteerde bureaus, met elk hun eigen kenmerken, invalshoeken en visies. Alle drie ook bekendstaand als gerenommeerde stadsontwerpers.

Inspiratie voor vorm en bouwstijl werd gezocht en gevonden in zowel binnen- als buitenland. Zo stonden enkele wijken in het Amerikaanse Boston model voor de gewenste industriële associaties. De hoge raampartijen met slanke roeden zijn daarvan een voorbeeld.

In Levels vind je een architectonische allure die je in hedendaagse nieuwbouw niet vaak meer ziet.